fredag 23 januari 2009

trygghetskrisen drabbar barnen

I Uppsala måste grundskolan minska sina lokalkostnader med 15 miljoner kronor och det resulterar i att 1500 elevplatser måste bort. I Hallstahammar sägs personal upp inom förskolan på grund av otillräcklig ekonomi. Och i Norberg ska 15 tjänster bort från skolorna. Jag kan fortsätta så här med rapporter från hela landet, med neddragningar på våra barns skolor och deras trygghet.

Idag får fler människor pengar i plånboken på grund av sänkt inkomstskatt samtidigt som skolor läggs ner, folk varslas, sjuka står utan ersättning och den arbetslöse blir utförsäkrad för han får inget jobb. När det blir trygghetskris och det naggas på den gemensamma välfärden så drabbas även barnen. De får längre färdvägar till skolan, större klasser, färre förskolelärare och är du ett barn med sjukskrivna föräldrar så står du helt plötsligt utanför välfärden den dagen föräldern blir utförsäkrad.

Det är inte bara en finanskris ute i världen. Det är en trygghetskris.Här.Hemma i Sverige. Och många barn drabbas. När ska vi göra något åt det innan det är försent?

Karin Berg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

intressant?

2 kommentarer:

Alexandra Einerstam sa...

Med högerpolitik så är det bara hejdå välfärden.

Anonym sa...

Det finns bara två sätt för att lösa problemet om man kokar ned det hela:

1) Jobba fler timmar

2) Producera mer per timme du jobbar

Några andra sätt att öka produktionen, som kan generera välfärd, finns helt enkelt inte.

Högre skatt är inte ett alternativ eftersom det på sikt sänker den produktion som ska finansiera vår välfärd.