torsdag 11 december 2008

Kommentargranskning

Vi startade denna blogg som ett komplement till så många andra bloggar som handlar om familj och politik. Tanken är att människor som delar våra värderingar ska kunna ventilera sina åsikter, på gott och ont och vi vill ha högt till tak i vår debatt. Vi är flera skribenter och vi delar på bördan eftersom vi vet att bloggande tar tid.

Vi vill ha en öppen diskussion och därför valde vi att inte ha kommentargranskning, men som så ofta sker skapar debatt ofta heta känslor och igår gick det för långt i en kommentar som lämnades in och där barn hängs ut på ett sätt som för oss är oacceptabelt. Av denna anledning har vi bestämt att numera förhandsgranskagranska de kommentarer som lämnas, vilket kan leda till att just din kommentar inte kommer att synas på en gång efter att du skrivit den.

Det är bara att beklaga att människor som inte kan acceptera en demokratisk debatt och av någon anledning känner att vi trampar dem på tårna nu har varit inne i detta forum och tvingat oss att ta bort en del kommentarer. Vi tror på demokrati, på det fria ordet och på människors sunda förnuft.

Därför lägger vi nu upp regler för kommentarer:
  1. Anonyma kommentarer undanbedes.

  2. Tilltala andra som du själv vill bli tilltalad. Det finns ingen anledning att ta till svordomar, anklagelser eller misstänkliggöranden av andras motiv eller värderingar. Fråga hellre än att påstå.

  3. Rasistiska, sexistiska, homofoba eller på andra sätt stötande kommentarer accepteras inte.

  4. Kommentaren ska ha anknytning till inlägget, vi förespråkar även länkar till andra inlägg som är relaterade till det aktuella inlägget, men reklam och andra former av inlägg som inte håller sig till inlägget kommer inte att publiceras.

  5. Vi är en familjeblogg, och vi står för det vi skriver med egna namn. Vi accepterar dock inte att man hänger ut våra familjer, nära och kära i kommentarsinläggen. Håll därför isär sak och person.

Inga kommentarer: