tisdag 2 december 2008

Får inte pojkar vara lucia?

Fredrik Karlberg elev på Södra skolan i Motala vann luciaomröstningen, men rektorn har stoppat honom och n u får han inte vara lucia. Det har ingenting med kön att göra säger rektorn och tycker att det ska ske på tradionellt sätt. Jaha, då ska alltså lucian vara en mörkhårig italienska om vi ska gå tillbaka långt i tiden och gamla traditioner. Eller är traditionen så att att det ska vara en tjej med långt blondt hår som det har varit i alla tider.? När jag gick i skolan och det var dags för lucia så var det bara blonda tejer med långt hår som blev nominerade, mörkhåriga gjorde sig icke besvär. Nu är det 2008 och killar göra sig icke besvär.

Jag tycker att killen ska vara lucia, han vann faktiskt omröstningen och eleverna i skolan verkar inte ha något större problem med detta eftersom det var de som röstade fram honom. Rektorn anser att skolan har brustit i "vuxenansvaret" eftersom de till och med lät honom bli nominerad och stoppade inte detta i tid, jo, jo. Det kanske vore bättre om rektorer och lärare använder sitt vuxenansvar till viktigare saker som till exempel mobbing och utbildning istället för att neka ungdomarna deras lucia som är demokratiskt framröstad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Tingeling sa...

Jag håller helt med dig! Bloggade också om detta i går, på tingelinghoatson.blogspot.com

Ska det vara demokrati så ska resultat av omröstningar respekteras.

Anonym sa...

Även jag håller med! Barnen bör själva få bestämma hur de vill ha det! Min dotter har vid något tillfälle för några år sedan blivit nekad att vara jultomte!! Hon ville absolut inte vara tärna men blev mer eller mindre tvingad att vara det!! Hur demokratiskt är det??